Pasak fizikės Nolwenn Huby iš Rene fizikos instituto (Institut de Physique de Rennes) Prancūzijoje, šviesa gali keliauti šilko gija taip pat sklandžiai kaip ji keliauja ir per šviesolaidinį kabelį. N. Huby ir jos komanda atrado, kad trumpa šilko gija gali praleisti lazerio šviesą į integrinės grandinės lustą.

Vorų sukurtas šilkas veikia beveik taip pat kaip stiklo pluošto optiniai kabeliai, kurie perduoda informaciją elektroniniuose prietaisuose. N. Huby tikisi, kad vieną dieną patobulinus technologiją bus galima praplėsti šilko transmisijos pajėgumus.

Šilkas yra saugi ir natūrali medžiaga, todėl turi labai daug privalumų. Vienas iš jų – panaudojimas medicinos srityje gaminant, pvz., tvarsčius su įterptais elektroniniais prietaisais į organizmą patekusioms infekcijoms stebėti. Dėl tokių tvarsčių naudojimo turėtų sumažėti ir atliekų kiekis.

Vienintelis rūpestis – medžiagos prieinamumas. Vorų šilko surinkimas, kuris patenkintų pasaulinius elektronikos pramonės poreikius, vis dar yra mįslė. Mokslininkai tikriausiai turėtų surasti unikalų metodą tokiam dirbtiniam šilkui sukurti.