Šis pūkuotas kamuoliukas sukėlė tikrą sensaciją, kai rugpjūčio 14 dieną išvydo pasaulį. Jis yra trečias per šešerius metus pandos jauniklis, gimęs šiame zoologijos sode.

Šėnbrunas yra vienintelis zoologijos sodas Europoje, kur išrankumu partneriams garsėjančios pandos veisiasi natūraliu būdu, be dirbtinio apvaisinimo.

Jauniklio motina Yang Yang (Jang Jang) ir tėvas Long Hui pirmojo savo jauniklio susilaukė 2007 metais; vėliau jam buvo duotas Fu Longo („Laimingo drakono“) vardas.

Antras jauniklis Fu Hu („Laimingas tigras“) gimė lygiai po trejų metų, 2010-ųjų rugpjūčio 23-iąją.

Abu jaunikliai buvo grąžinti Kinijai, kuri tik skolina pandas užsienio zoologijos sodams ir turi nuosavybės teises į visus užsienyje gimusius jauniklius.

Pagal kinų tradiciją Šėnbruno zoologijos sodas laukė 100 dienų, kol davė vardą naujajam mažyliui. Kinų pareigūnai taip pat patarė vardo klausimu.

„Leopardas Kinijoje laikomas drąsiu ir labai stipriu gyvūnu, kaip ir drakonas bei tigras“, - ketvirtadienį aiškindama vardo pasirinkimą sakė zoologijos sodo direktorė Dagmar Schratter.

Kiek daugiau nei trijų mėnesių Fu Bao yra daugiau kaip 60 cm ilgio ir sveria 6 kilogramus. Iki šiol mažylis beveik nesirodė, juo rūpinosi motina.

Sekmadienį zoologijos surengs mažylio „krikštynas“, nors ir nedalyvaujant vis dar nedrąsiam Fu Bao.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)