Jaučiasi kaip namie

„Visur prie namų landžioja, į kiemą ateina, prie parduotuvės vaikšto. Mūsų gėlynus prie tinklų iškniso, prie restorano, parduotuvės irgi knista. Žirnius vagia. Atvažiuokit pasiimkit“, – pusiau rimtai, pusiau juokais sakė ornitologas.

Anot jo, visą pavasarį šalia Ventės rago buvo galima pamatyti ateinant bent 5 šerniukus. Greičiausiai vienas jų paaugęs ir lankosi apylinkėse.

„Šitą jau matau kokias dvi savaites. Ir šiandien sutikau gal tris kartus. Visiškai nebaikštus, prisileidžia per 5 metrus žmones. Jei pripras per daug, po to gali ir vaikus pulti. Jie eina prisipirkę visokių skanėstų“, – nuogąstavo V. Jusys.

Kiek anksčiau ornitologinės stoties vedėjas jau dalijosi nuotrauka, kurioje šernas buvo užfiksuotas be jokios gėdos kremtantis žirnius.

Po nuotrauka buvo gyventojų komentarų, kad šernas apsilankė ir prie jų namų, kažkam iškniso bulves.

Nereikėtų maitinti ir šnekinti

Valstybinių miškų urėdijos Šilutės regioninio padalinio vadovas Romas Gečas sako žinantis apie situaciją ir jau kreipęsis į Aplinkos apsaugos departamentą bei Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą dėl patarimo, kaip su šernu elgtis.

„Veterinarijos tarnybos buvo pasakyta, kad šernas atrodo žvalus, sveikas, todėl joks leidimas (norint medžioti ne miške, o gyvenvietėje, kur šernas ir lankosi, reikia specialaus leidimo) sumedžioti nebus išduodamas. Buvo nuspręsta, kad jis nekelia pavojaus, neatrodo sergantis, todėl jį tiesiog palikome ramybėje. Bet kiek žinau jau kelios dienos jo nematyti.

Žmonės yra patys kalti dėl tokių drąsių šernų, nes maitina juos, šnekina. Gyvūnas niekada neateis į namus jei nebus šeriamas. Atvažiuoji, pilna turistų, mėto maistą jam. Taip gyvūnas įpranta nebesimaitinti pats, o gauti, nebebijo žmogaus. Šernai ką mėgsta, tai žuvį. Iš tinklų žvejai išmeta, gyvūnas susirenka, taip irgi pripranta. Jie yra visaėdžiai“, – aiškino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)