Neįprastu talentu gali pasigirti dramblė vardu Šanti, gyvenanti JAV sostinės nacionaliniame zoologijos sode. Kaip paaiškėjo, gyvūnas mėgsta groti lūpine armonikėle.

Gegužės 1-ąją pasirodžiusiame vaizdo įraše 36 metų dramblė iš Indijos groja šiuo muzikos instrumentu, specialiai įtaisytu jai voljere. Gyvūnas demonstruoja savo talentą netgi tada, kai niekas jo nestebi, tai yra, groja sau, o ne "publikai".

Pasak zoologijos sodo prižiūrėtojos, jos globotinė - labai smalsi ir muzikali būtybė. Kiti drambliai, matydami armoniką, ypatingo susidomėjimo ja nerodo. Šanti jau senokai mėgsta kelti įvairius garsus, o aptikusi bet kokį tuščiavidurį garsą mėginą jį pūsti su straubliu, o netuščiavidurį - paplekšnoja ausimis, kad išgautų kokį nors garsą. Jos voljere šiuo metu įrengtos įvairios dūdos bei armonika.
Vienas Šanti "pasirodymas" gali trukti kelias minutes.

Metų pradžioje Šanti mėgino groti plastikine dūdele. "Garsas buvo toks, tarsi kas smaugtų žąsį", - šypsodamasi prisimena prižiūrėtoja.
Vis dėlto neatmetama tikimybė, kad po reguliarių "repeticijų" nepaprastoji dramblė, kurią Jungtinėms Valstijoms 1976 metais padovanojo Šri Lanka, ilgainiui taps tikra žvaigžde. Jau dabar prižiūrėtojai kartais įtraukia jos pasirodymą į dramblių pristatymą lankytojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją