„Tikrai nesistebėkite, kai pamatysite ratilą aplink mėnulį, aplink saulę, vaivorykštę, perkūniją žiemą išgirsite. Galite nesimelsti visiems dievams, žinokite, kad dažniausiai tokiais atvejais artėja lietus, šlapdriba arba sniegas“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo A. Galvonaitė.

Paklausta, ar savaitgalį iškritęs sienas – prasidėjusios žiemos ženklas, klimatologė nuramino, kad dar nesulaukėme žiemos pradžios.

„Kol kas tai nėra labai rimtas sniegas, daugiau šlapdribos pavidalu. Tai yra pirmieji bandymai. Lapkritį tai nieko nuostabaus, tai yra šaltojo laikotarpio mėnuo, gali ir pasnyguriuoti įvairiu laiku čia. Mes turėsime turbūt tokią nevientisą žiemą, didelius temperatūrų kontrastus, kada tikrai gali būti ir žema temperatūra, o paskui staiga šauti į pliusą ir suardyti visą gražų žiemos vaizdą. Taip svyruojant temperatūrai, galime tą visą žiemą pergyventi neturėdami didelio džiaugsmo. Tokie svyravimai nėra geri ir sveikatai, ir augalams. Tokie dalykai vis dažnesni ir dažnesni Lietuvoje“, - teigė A. Galvonaitė.