29 kub. m žalios medienos neteisėtai iškirsta Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje, Kiemelių kaime.

„Gavome pranešimą, kad įtariamas nelegalus kirtimas. Nedelsdami sureagavome, kad sniegas nepaslėptų įkalčių, būtinų tyrimui ir galimiems pažeidėjams nustatyti. Laiku nustačius pažeidėją, išvengta didelės žalos miškui“, – sakė Vilniaus miškų kontrolės skyriaus vedėjas Benas Bitauskas.

Asmuo prisipažino, kad mišką kirto negavęs leidimo – manė, kad veikla galima, nes šalia esančio sklypo dokumentai jau buvo sutvarkyti. Pažeidimą padaręs asmuo geranoriškai bendradarbiavo, todėl tyrimas neužtruko.

Aplinkosaugininkai primena, kad Administracinių nusižengimų kodekso 272 ir 273 straipsniai ne tik numato baudas iki 6000 eurų. Kartu gali būti skiriamas nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Be to, privaloma skirti iškirstos medienos arba iš šios veiklos gautų pajamų konfiskavimą.

Apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Be to, suabejojus, ar miškas kertamas teisėtai, galima pasitikrinti interaktyviame Valstybinės miškų tarnybos žemėlapyje ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją