Aukščiausio Kinijos medžio kamieno skersmuo žmogaus krūtinės aukštyje yra 207 centimetrai, o jo amžius – maždaug 380 metų. Tai svarbus atradimas, padarytas Kinijos antrosios mokslinės ekspedicijos po Tibeto plynaukštę metu. Be to, tai pirmas kartas Kinijos istorijoje, kai buvo išsamiai išmatuota ir nufotografuota daugiau nei 80 metrų aukščio medžio laja. Taip pat buvo paimta lajos mėginių.

Ant aukščiausio Kinijos medžio auga daugiau nei 50 įvairių augalų rūšių, įskaitant vijoklius, epifitus ir parazitinius augalus. Tyrimo metu aptiktos dvi naujos gentys ir dvi naujos rūšys, paimta daugiau nei 200 mėginių ir 50 sėklų.

Aukščiausio Kinijos medžio nuotrauką padarė keturi mokslininkų komandos nariai. Sujungus daugiau nei 160 kadrų, visą nuotrauką sudaro daugiau nei 350 milijonų pikselių. Ją galima atvaizduoti 100 kvadratinių metrų dydžio ekrane, kad būtų matyti visos įspūdingojo medžio detalės.

Šiuo metu aukščiausias pasaulyje medis yra Kalifornijos valstijoje auganti visžalė sekvoja, pavadinta Hiperionu. Jos aukštis siekia 115,85 metro ir atitinka 40 aukštų dangoraižį. Kinijos aukščiausias medis atitinka 28 aukštų namą.