Simonos nuotrauka socialiniuose tinkluose sulaukė didelio susidomėjimo. Vieni komentatoriai gyvūną vadino Lochneso pabaisa, kiti tikino po tokių vaizdų ir kojos į vandenį nebekelsiantys.

„Nuaras Lietuva“ atstovė, veterinarijos gydytoja Jurgita Gustaitienė sako, kad Šventojoje apėjo visą krantą ir kol kas gyvūno gaišenos nerado, tačiau ją matė kiti gyventojai bei gelbėtojai.

Ji sakė, kad gyvūnas, kaip buvo matyti iš nuotraukos, yra visai ne Lochneso pabaisa ir ne krokodilas, o paprasčiausia ūdra, o tokių linksmų pranešimų organizacija gauna nuolat.

„Visokie feniksai, stebuklingi paukščiai ir kiti. Tas stebuklingas paukštis kai nuvažiuojame į vietą pasirodo yra eilinis kormoranas. Buvome gavę pranešimą, kad vaikų žaidimų aikštelėje yra maži jūriniai ereliukai, o ten kaip paaiškėjo buvo balandžių jaunikliai. Ko mes tik neprisiklausome.

Žinoma, labai linksma, tačiau mes turime mesti visus darbus ir lėkti, nes ten kažkas unikalaus, skubaus. Žmonės turėtų elgtis atsakingiau su tokia informacija ir kreiptis į savivaldą, kuri tiksliai pasakys, kas yra atsakingi ir kas turi gyvūnu pasirūpinti, ar gyvu, ar gaišena. Dažnai prašome gyventojų pateikti ir nuotrauką, kad įsitikintumėme, ar nejuokauja“, – sakė ji ir prašė gyventojų radus gyvūnų gaišenų pateikti kuo tikslesnę informaciją ir nemeluoti, kad būtų tinkamai sureaguota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)