„Ar kada matėt mėlyną varlę? Na gerai, pasunkinkim klausimą, ar kada matėt mėlyną varlę Lietuvoje? Jei ne, tuomet pats laikas kišti nosis į lauką ir ieškoti artimiausios kūdros ar kito nedidelio vandens telkinio, tuomet turėsit tikrai daug šansų pamatyti gyvai mėlyną varlytę!“, – rašo herpetologas G. Paškevičius.

Herpetologas paaiškino, kodėl varlės pakeičia savo spalvą. Anot jo, taip elgiasi smailiasnukių ir pievinių varlių patinėliai: „Tiesa, pamėlynuoja smailiasnukių varlių patinėliai ir pievinių varlių. Pastariesiems mėlynuoja tik pagurklis! O pamėlynuoja trumpam – tik neršto sezono metu.“

„Nuotraukoje turėtų būti pievinės varlės jaunikaitis. Štai kaip patinėlis įsikniaubęs į savo išrinktąją! Tik gaila, kad savo damą sutiko ant gana judraus miško keliuko, tai teko atsargiai jų neišskiriant patraukti į šalikelę, kurioje telkšojo fantastiška bala! Gero ir sėkmingo neršto!“, – rašė jis.

Pernai panašiu metu mėlyną varlės patinėlį užfiksavo ir Ieva Vitėnienė. Jis pastebėtas šalia Kačėniškės piliakalnio, Švenčionių rajone.

Mėlyna varlė

Taip pat mėlyną varlės patinėlį, tik jau Raguvos miške, 2017 m. balandžio pradžioje nufotografavo ir Regina Slučkienė.

Mėlyna varlė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)