Tai – kraujuojantis dyglutėlis. Jis yra retas grybas, dažniausiai šie grybai „kraujuoja“ kol yra dar jauni, po to vaisiakūnis didėja, o jų išskiriamo skysčio mažėja. Jis priskirtinas prie valgomų grybų, bet jo skonis yra aitrokas ir, ko gero, niekas nesiryžtų jo valgyti. Taip pat jis yra retas, o tokius grybus reikėtų pasaugoti.

Jis sudarytas ne iš tokių lakštelių kaip, pavyzdžiui, ūmėdės, piengrybiai, ar vamzdelių kaip baravykai ir raudonikiai, o visai kitokios medžiagos – tokių specifinių dygliukų. Dėl šios priežasties jis ir gavęs dyglutėlio pavadinimą.

Dažniausiai grybas aptinkamas pušynuose, auga antroje vasaros pusėje ir rudeniop. Jis yra paplitęs Europoje.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)