Anot savivaldybės, į Aukštaitijos saugomų teritorijų direkciją dėl ąžuolo buvo kreiptasi dar pernai metų gegužę. Dar tą patį mėnesį administracija tuomet organizavo susitikimą su asociacija Kraštovaizdžio ir želdynų ekspertų grupe (KŽEG) bei prašė įvertinti Stelmužės ąžuolo šakų būklę, atkreipdama dėmesį į netinkamas atramas.

Pastaroji į prašymą sureagavo greitai ir pateikė Stelmužės ąžuolo įvertinimą bei rekomendacijas jo aplinkos priežiūros ir tvarkymo darbams.

Gavusi rekomendacijas, savivaldybė kreipėsi į Aukštaitijos saugomų teritorijų direkciją, prašydama pakeisti naujai pastatytas atramas. 2023 m. liepą vykusio susitikimo metu jas apžiūrėjęs VSTT atstovas trūkumų nerado, tik pastebėjo, kad viena atrama išėjusi iš savo vietos, tad buvo priimtas sprendimas pakeisti tik tos atramos pastatymo vietą.

Stelmužės ąžuolas Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Prasidėjus paieškoms, kas galėtų šiuos darbus atlikti, pasiūlymų sulaukta nebuvo. Tad pernai lapkritį direkcija paskelbė pirkimą per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą. Vis dėlto pirkimas neįvyko, o vieninteliai dokumentus teikę tiekėjai nurodė didesnę nei numatyta darbų kainą.

Šiomis dienomis savivaldybė teigia ir toliau intensyviai bendraujanti su abiejų institucijų atstovais, kad būtų imtasi konkrečių priemonių, nes delsiant Stelmužės ąžuolas neteks dar vienos šakos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)