Vaizdo įrašas su kritusiu gyvūnu išplito socialiniame tinkle. Gyventojai po juo komentavo, kad gyvūnas vakare dar buvo gyvas, kad jis galimai susižalojo atsitrenkęs į metalinę tvorą, kurią nuo smūgio išlenkė lanku ir kad jis negali grįžti į mišką. Jie taip pat piktinosi, kad jokios tarnybos kritusio gyvūno nepasiima.

„Vakar 21val. jis dar buvo gyvas, turim filmuotą medžiagą. O po to atvažiavo policija su švyturėliais, garsiniais signalais. Ryte radom tokį vaizdelį. Ten vaikai eina į mokyklą nejau nėra tarnybų, kas tvarko tokius dalykus. O briedis jaunas kaip medžiotojai sako kokių 3–4 metų tik. Jis blaškėsi po rajoną. Žmonės jį prie parko matė, jis ten ir ėjo, link Melnragės, bet kadangi ten yra didelė tvora, jis negalėjo patekti į mišką ir vėl grįžo į miestą“, – pirmadienį pasakojo gyventoja Aušra.

Aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai gavę informaciją dėl Klaipėdoje mieste pastebėto sužeisto briedžio nedelsdami nuvyko į nurodytą vietą.

Pirminė informacija buvo, kad gyvūnas yra sužeistas. Tokiu atveju, sakė departamentas, būtų organizuojamas gyvūno migdymas ir išgabenimas iš miesto. Tačiau atvykus pastebėta, kad sužalojimai nėra kritiniai, o tik nubrozdinimai, todėl tikėtasi, kad gyvūnas, sutemus, pats paliks miesto teritoriją.

Aplinkosaugininkams kritimo priežastis nežinoma, numanoma, kad gyvūnas krito atsitrenkęs į tvorą ar kitą objektą. Kritusį gyvūną išsivežė Gyvūnų globėjų organizacija „Būk mano draugas“.

Departamentas aiškino, kad laukiniai gyvūnai, dažniausiai migracijos metu, užklysta į miesto teritoriją ir aplinkosaugininkai pataria prie jų nesiartinti ir netrukdyt, nes sulaukę palankaus meto, gyvūnai patys pasišalins iš jiems netinkamos aplinkos.

Radus negyvą gyvūną, gyventojams reikėtų kreiptis skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112, kuris perduos informaciją atitinkamoms tarnyboms dėl gyvūno paėmimo ir utilizavimo. Departamentas atkreipė dėmesį, kad jis nėra atsakingas už nugaišusių gyvūnų surinkimą ar utilizavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)