Pirmą kovo savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 12 kartų, medžioklės – 16 kartų. Dėl atliekų deginimo kreiptasi – 32 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 42, nuotekų – 28, vandens taršos – 19, neteisėtų kirtimų – 23, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 3, vandens transporto priemonių pažeidimų – 1, oro taršos – 10, kitos taršos – 8, dėl kitų pažeidimų – 8, suteiktos 5 konsultacijos.

Apie į autoįvykius pakliuvusius laukinius gyvūnus praėjusią savaitę kreiptasi 99 kartus (ankstesnę savaitę tokių pranešimų buvo 117), dėl kitų įvykių su gyvūnais – 78 kartus (tiek pat, kiek ankstesnę savaitę).

Reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus, aplinkosaugininkai ne darbo metu patikrinti informacijos vyko 55 kartus, 31 iš jų pasitvirtino.

Apie žvejybos pažeidimus buvo pranešta 4 kartus (nepasitvirtino), 5 kartus pranešta apie medžioklės pažeidimus (3 pasitvirtino). Dėl atliekų deginimo kreiptasi 8 kartus (2 pasitvirtino), atliekų netvarkymo – 2 (1 pasitvirtino), nuotekų – 13 (9 pasitvirtino), vandens taršos – 11 (7 pasitvirtino), oro taršos – 1 (pasitvirtino), įvykių su laukiniais gyvūnais – 3 (2 pasitvirtino), vandens apsaugos juostų pažeidimų – 1 (pasitvirtino), neteisėtų kirtimų – 2 (1 pasitvirtino), kitų pažeidimų – 3 (2 pasitvirtino).

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)