„Drąsiai prie žmonių eina. Sąmoningesni pavijo, kad bėgtų toliau. Visai netoli Basanavičiaus gatvės“, – komentavo vaizdo įrašu pasidalijusi skaitytoja.

Koks gyvūnas laksto Palangos gatvėmis, paklausėme medžiotojo Dariaus Gudačiausko.

Anot jo, kurorte pastebėta lapė, kuri tikrai serga niežais, todėl yra pavojinga kontaktuoti su kitais gyvūnais – jie gali taip pat užsikrėsti: „Nuo lapių, kurios serga niežais, gali užsikrėsti ir kitos lapės, o jei ją kur nors nugaišusią rastų ir pasitrintų naminiai gyvūnai, jie taip pat galėtų užsikrėsti.“

„Labai tikėtina, kad ši laputė gyvena iš to, ką išmeta žmogus. Manau, dėl to ji ir nebijo žmonių. Mažus lapiukus užauginus namie jie tampa visiškai naminiais“, – sakė jis.

Jis teigia, kad jei būklė nėra labai bloga, lapė gali pasveikti. Ypač šiltuoju metų laiku.

„Dažnai būna, kad nuo ultravioletinių spindulių, saulės per vasarą lapės pasveiksta. Jei dabar būtų rudens pabaiga, tai būtų labai blogos žinios šiam gyvūnui“, – sakė medžiotojas ir pridūrė, kad Palangoje lakstantis gyvūnas neatrodo pasiutęs, yra gyvybingas ir, panašu, neagresyvus.

Anksčiau D. Gudačiauskas taip pat yra komentavęs apie panašų atvejį Rokiškyje, kur buvo pastebėta taip pat niežais serganti lapė, tik jos būklė buvo itin sunki. Gyvūnas buvo visiškai be kailio ir, medžiotojo vertinimu, turėjo netrukus pats nugaišti.

Tuomet jis sakė, kad tokios prastos būklės niežais sergantys gyvūnai labai kenčia, todėl būtų geriausia jei koks vietinis medžiotojų būrelis lapę sumedžiotų ir ši nebesikankintų. Taip pat ją sumedžiojus svarbu ir tinkamai utilizuoti, kad užkratas nepasklistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją