Kol kas neaišku, kaip saugomos rūšies gyvūnas galėjo atsirasti ant to plento Anhujaus provincijoje, tačiau Kinijoje nereti atvejai, kai nykstantys gyvūnai yra neteisėtai auginami.

Pareigūnai turėjo paleisti „daugiau negu 20 šūvių“, kad nukautų žvėrį, kai buvo nuspręsta, kad migdančiomis strėlėmis šaudančio šautuvo pristatymas į incidento vietą „truktų per ilgai“, nurodė naujienų portalas anhuinews.com, vadovaujamas šios rytinės provincijos valstybinės žiniasklaidos.

Manoma, kad liūtė iššoko iš netvirto narvo ją vežusiame sunkvežimyje ir buvo kliudyta bei sužeista kito sunkvežimio, sakoma pranešime.

Liūtė toliau ėjo link vienos aptarnavimo zonos, o greitkelio darbuotojai savo automobiliais užtvėrė kelią.

„Galbūt ji buvo pavargusi arba pamatė, kad mašinų per daug – liūtė sustojo ir atsigulė“, – pranešime buvo cituojamas vienas iš greitkelio darbuotojų Džang Šukė.

Tokia padėtis tęsėsi apie pusvalandį, kol atvyko policija ir nusprendė nušauti gyvūną, „kad apsaugotų žmonių gyvybes“, rašo anhuinews.com.

Jokių tos liūtės šeimininkų neatsirado, pridūrė portalas, o pareigūnai įtaria, kad savininkas bijojo būti nubaustas už saugomos rūšies gyvūno neteisėtą laikymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)