Aplinkosaugininkai nuvykę į vietą nustatė, kad du automobiliai (SEAT ir BMV) pastatyti ant miško paklotės.

„Aptikę automobilius neleistinose vietose, pamatėme, kad stovėjimo aikštelė miško teritorijoje buvo vos už 2 metrų ir joje dar buvo laisvų vietų. Taigi norime įspėti vairuotojus, kad Lankymosi miške taisyklės nurodo, jog fiziniams asmenims draudžiama kirsti ar kitaip žaloti medžius, krūmus, kitus augalus, ardyti miško paklotę. Statant automobilį miške yra žalojami krūmai, žolinė augalija, grybai, sunaikinami vabzdžiai, miško paklotė ir vyksta dirvožemio erozija. Taigi būkite atsakingi ir statykite automobilius tik leistinose vietose“, – sako Klaipėdos miškų kontrolės skyriaus pareigūnas Albinas Rimidis.

Transporto priemonių savininkams ar naudotojams pradėta administracinė teisena.

Už šį nusižengimą yra numatyta atsakomybė – transporto priemonių statymas miške arba važiavimas transporto priemonėmis miškais ten, kur tai daryti draudžiama, užtraukia baudą nuo 20 iki 50 eurų.

Važiuoti transporto priemonėmis miške gali galima tik keliu, jas statyti reikia saugiai kelkraštyje ar stovėjimo aikštelėje.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu 8 (5) 2732995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)