Alytaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai š. m. vasario mėn. patikrino Neveronyse Kauno rajone namo rūsyje laikomų laukinių gyvūnų laikymo sąlygas. Jame buvo laikomos papūgos ir kiti gyvūnai (jūrų kiaulytės, žiurkėnai).

Gyvūnus laikantis asmuo neturėjo jokių dokumentų, leidžiančių teisėtai laikyti saugomų rūšių gyvūnus. Šiemet vasarį, gavus teismo sprendimą patekti į asmens gyvenamas patalpas ir dalyvaujant Laukinių gyvūnų globos centro specialistams, Alytaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai paėmė saugomų rūšių 26 papūgas ir perdavė Gyvūnų globos centrui. Asmeniui neteisėtai laikiusiam paimtus gyvūnus surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta 30 eurų bauda.

Informacija dėl galimai blogomis sąlygomis rūsyje laikomų kitų gyvūnų (graužikų ir nesaugomų rūšių papūgų) ir šių gyvūnų gerovės užtikrinimo, nedelsiant perduota Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) tolimesniam tyrimui.

Praėjusių metų pabaigoje atlikus laukinių gyvūnų laikytojų rizikos vertinimą buvo sulyginti Aplinkos apsaugos departamento ir VMVT sistemų rezultatai. Tikslas – nustatyti laukinių gyvūnų laikytojus, kurie nepaiso aplinkosaugos reikalavimų. Iš 13 identifikuotų laikytojų, 7 buvo patikrinti. Nustatyti 3 pažeidimai.

Primename, kad apie pastebėtus pažeidimus galite pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Taip pat užfiksuotas nuotraukas ar vaizdo medžiagą, kai daromas pažeidimas, galima atsiųsti el. paštu info@aad.am.lt. 

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją