Miestelio seniūnė Emily Butler sako, kad žinduolio gaišena išsipūtusi nuo yrant kūnui išsiskiriančių metano dujų ir greitai ims dvokti, nepriklausomai nuo to, sprogs ar ne.

Vietinė ir federalinė valdžia nesutaria, kas atsakingas už banginio sutvarkymą.

E. Butler sako, kad 600 gyventojų miesteliui saugiai susitvarkyti su palaikais yra per sunki užduotis, tačiau Kanados valdininkai kratosi atsakomybės ir tikina, kad miestelio veterinarai turi susitvarkyti patys.

Seniūnė NTV kanalui pasakojo, kad jei miestelis įstumtų banginį atgal į jūrą, jis galėtų kelti grėsmę praplaukiantiems laivams.

Banginis atrodo dvigubai didesnis, nei turėtų būti.

Po to, kai banginio palaikai buvo išplauti į krantą, turistų lankomas miestelis Gros Morne nacionaliniame parke Kanadai priklausančioje vakarinėje pakrantėje, sulaukė naujo tipo lankytojų.

„Labai sunku išlaikyti žmones atokiau, paprasčiausiai dėl to, kad mėlynieji banginiai nėra dažnas reginys“, - Niufaundlendo seniūnė sakė CBC kanalui.

Didelių jūrų žinduolių sprogimai nėra visiškai neįtikėtinas reiškinys: pernai metais Farerų salose į krantą išmesti kašaloto palaikai sprogo, kai biologas bandė juos prapjauti.