Iki akvariumo rekonstrukcijos laikyti ryklių tikrai neplanavome, tačiau užsienio kolegos praeitais metais atvežė ketvertą rudadryžio katryklio (Chiloscyllium punctatum) ikrų, iš kurių akvariumo karantino laboratorijoje pavyko išritinti porą balsvų, rudai skersai juostotų rykliukų. Pagal veisimosi būdą rykliai skirstomi į dvi grupes – gyvavedžius ir dedančius ikrus. Būtent pastarajai grupei ir priklauso nedideli, tik kiek daugiau nei 1 metro ilgio užaugantys rudadryžiai katrykliai.

Jie paplitę Pietryčių Azijos jūrose, daugiausiai apie Indoneziją, o jų ikrai yra visai nepanašūs į mums įprastus apvalius žuvų ikrelius. Jie yra stačiakampiai, beveik 10 cm ilgio, tamsiai rudos spalvos ir turintys specialias siūlines išaugas, kuriomis vandenyje prisitvirtina prie dugno nelygumų ar dumblių.

Ikrai jūriniame laboratorijos akvariume vystėsi apie trejetą mėnesių, o prieš šviesą, ypač artėjant išsiritimo laikui, buvo puikiai matyti, kaip už stangrios kiaušinio kapsulės sienelės guviai juda du besivystantys rykliukai.

Išsiritę rykliukai jau kitą dieną noriai sukirto jiems pasiūlytą krevetę, nes pasaulį išvydo jau pilnai susiformavę ir savarankiški, apie 15 cm ilgio jaunikliai. Katrykliai sėkmingai augo, tačiau vienam nepasisekė – po vienos nakties radome iššokusį iš akvariumo. Likusį gentainį netrukus perkėlėme į nedidelį ekspozicinį akvariumą, kuriame jis dabar panašėja į tikrą ryklį ir siekia apie 35 cm ilgio.

Du tris kartus per savaitę jis gauna šviežių ar šaldytų krevečių, žuvies bei kalmarų, todėl sparčiai auga.

Kai dabartinis 300 l talpos akvariumas taps per ankštas, ryklys nukeliaus į žymiai erdvesnį 6 kubinių metrų talpos akvariumą, kur gyvens su įvairiomis koralinių rifų žuvimis. Pakankamai didelėms žuvims grėsmė nekils, nes gamtoje šie dugniniai rykliai minta daugiausiai vėžiagyviais, moliuskais, kitais dugno bestuburiais bei smulkiomis žuvelėmis.

Ši gyvybinga ryklių rūšis yra aktyvi naktį, o dieną slepiasi koralų rifo užkaboriuose – taigi, jį ir akvariume ne taip lengva pamatyti. Pakliuvęs į atoslūgio pinkles, rudadryžis katryklis drėgnoje aplinkoje be vandens gali išgyventi net iki pusės paros.