Grynas.lt jau anksčiau rašė apie vilniečių lesykloje apsilankiusią žiurkę, o štai šįkart pastebėtas joje tupintis katinas. Jis lesykloje lankosi nuolat.

„Kartais ir tokie paukšteliai atskrenda į lesyklėlę. Ką lesa, neįsivaizduoju“, – juokėsi katiną nufotografavusi Žaneta.

Po jos feisbuke paskelbta nuotrauka komentavo ir kiti lesyklėlių turėtojai. Jie taip pat sulaukdavo tokių svečių: vieni katinai gvelbdavo zylėms paliekamus lašinius, kiti, kaip spėja, komentatoriai, šildydavosi ar medžiodavo sparnuočius.

Iš tiesų naminės katės yra itin pavojingos laukiniams paukščiams, nes daug jų sugauna ir suvalgo. Kai kuriose šalyse net uždrausta kates išleisti į lauką, nebent vedatės jas už pavadėlio.

Skaičiuojama, kad per metus naminės katės, kuriomis niekas nesirūpina, JAV sumedžioja vidutiniškai 2,4 mlrd., Didžiojoje Britanijoje – 55 mln., Australijoje – 377 mln., Lenkijoje – 135 mln. sparnuočių. Ypač daug jų sugaunama gegužės-birželio mėnesiais, kuomet lizdus palieka jaunikliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)