Žinomas keliautojas visai neseniai nusifotografavo rankose laikydamas žuvį skraiduolę. „Sakyk, labas. Viena didelė skraidanti žuvis“, – rašė jis savo instagramo paskyroje.


Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje rašoma, kad žuvys skraiduolės yra paplitusios daugiausia Atlanto, Indijos ir Ramiojo vandenyno tropinio ir subtropinio klimato juostose. Jų kūno ilgis siekia 15–30 cm, rečiau šios žuvys išauga iki 50 cm ilgio.

Krūtinės, kai kurių žuvų skraiduolių ir pilvo, pelekai ilgi ir platūs, pritaikyti sklandyti virš vandens. Žuvys skraiduolės prieš pakildamos vandens paviršiuje išvysto iki 70 km/h greitį ir per 10–30 s geba nuskristi iki 200 m, o kartais nusklendžia ir iki 400 metrų.

Pakyla jos paprastai į 1,5 m, kartais – iki 6 metrų aukštį. Gyvena dažniausiai ne žemesnėje kaip 20 °C temperatūros vandenyje priekrantėse ar atviruose vandenynuose. Sudaro nedidelius būrius. Minta planktonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją