Aplinkosaugininkai, nuvykę į „Šleinės“ medžiotojų būrelio valdas, nustatė, kad medžiotojai neteisėtai įsirengę gyvūnų atliekų duobę. Patikrinimo metu iš duobės buvo iškelti 9 šernų kailiai.

„Retas atvejis, kad medžiotojai savavališkai įsirengtų nelegalią gyvūnų atliekų duobę. Dažniausiai nustatome pažeidimus, kai medžiotojai dorojimo atliekas išmeta miške.

Šiuo atveju, kaip teigė medžiotojų būrelio pirmininkas, turima atliekų duobė buvo per maža ir greitai būdavo užpildoma, todėl buvo įrengta kita gyvūnų atliekų duobė. Tikrinsime, ar ši gyvūnų atliekų duobė nebuvo naudojama galimai neteisėtai sumedžiotų gyvūnų dorojimo atliekoms išmesti“, – teigė Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą, neplaniniam patikrinimui paimta medžioklės dokumentacija.

Už tai, kad medžioklės vadovas neužtikrino, jog pirminio žvėrių apdorojimo atliekos būtų išmetamos į gyvūnų atliekų duobę, gresia administracinė atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 290 str. 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)