Žaltys visada yra daug plonesnis. Suaugę individai daug ilgesni, ne retenybė ir metro ilgio žaltys“, – teigia S. Paltanavičius.

Pasak gamtininko, žalčio žvyneliai ir visas kūnas iš viršaus yra metalinės spalvos, apačia – balta su juodais dryžiais, tačiau ryškiausios yra oranžinės, kartais geltonos dėmės galvos šonuose.

Angies spalva gali varijuoti, sako LRT radijo laidos „Gamta visų namai“ vedėjas.

„Angys būna pilkai rusvos arba rusvos, kartais net labai tamsios, o nugaroje turi margą zigzagų juostą“, – tvirtina gamtos žinovas.
Žaltys

Šios gyvatės būna 60-70 cm ilgio, daug storesnės nei žalčiai. Į žmogaus pasirodymą, gamtininko teigimu, abu ropliai reaguoja vienodai.

„Jei staiga prisiartini, šnypščia ir žaltys, ir gyvatė. Jų reakcija yra labai panaši“, – sako S. Paltanavičius. Agresyvūs gali būti ir žaltys, ir gyvatė, mano gamtos žinovas. Tačiau kanda šie gyvūnai tik tada, kai juos priminame, prispaudžiame arba kur nors užspeičiame ir roplys nebeturi kur pasitraukti.
Paprastoji angis (Vipera berus) aut. Jonas Augustauskas

Tačiau taip nutinka retai, nes šie ropliai turi instinktą slėptis nuo žmogaus.

„Paprastai išgirdę žingsnius, pamatę žmogų ar pajautę jį savo organais, kurie atskiria temperatūros pokyčius, jie iš karto slepiasi urvelyje“, – kalba S. Paltanavičius.