Gyventojų užfiksuotos bundančios gamtos akimirkos stebina. Pasigrožėkite, ką jiems pavyko įamžinti vasario mėnesį.

V. Matačiūnienė dalijasi ir vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos aktyviai lakstančios skruzdėlės.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) meteorologas sutinka, kad orai neįprastai šilti.

„Pastarosiomis dienomis pritrūksta vos kelių laipsnių iki tos dienos šilumos rekordo. Šiandien jį galime ir pasiekti. Šiluma nėra būdinga vasario pabaigai, nes dar turėtų būti žiema, bet orai labiau primena kovo pabaigą, kovo-balandžio sandūrą, priklauso nuo Lietuvos vietovės, nes šiluma ne visur vienodai aplanko.

Šilčiausia būna pietvakariniuose rajonuose (Suvalkijoje) tame regione šilčiausiai būna, sušyla daugiau kaip 10 laipsnių, taip pat pietiniuose rajonuose (Druskininkai, Alytus), o šiaurės rytiniuose rajonuose dar tik neseniai sniegas ištirpo, tamsiuose miškuose jo dar yra likę. Tos sąlygos vis tiek skiriasi, bet bendrai kalbant dabartinė šiluma yra nebūdingai aukšta ir ji laikysis visą šią savaitę“, – tikina jis.

Anot jo, savaitgalis taip pat nusimato saulėtas ir šiltas. „Gali būti, kad kokiomis keturiomis savaitėmis patrumpėjo žiema“, – kalba pašnekovas.

Pavasario ženklai Rimos Ma. nuotr.

Meteorologas tęsia, kad šiltesni orai nėra tik Lietuvoje: „Tokius orus lėmė cirkuliacija, srautai dabar yra iš pietvakarių, pietų, jie neša mums šilumą, nors turėtų dažniau ateiti šiauriniai srautai tokiu metu. Šilta dabar visoje rytinėje Europos dalyje. Šiandien į pietus nuo Lietuvos matyti dar didesnės šilumos anomalijos.“

Vis dėlto jis sako, kad žiemiški orai bent trumpam dar gali grįžti.

Tarnybos teigimu, trečiadienį daugelyje rajonų lietus. Naktį daug kur, dieną vietomis (daugiausia vakariniuose rajonuose) rūkas. Vėjas besikeičiančios krypties, 3–8 m/s. Temperatūra naktį 2–7 laipsniai šilumos, dieną 3–8, kai kur pietiniuose rajonuose 9–11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį daug kur palis, dieną be žymesnio lietaus. Naktį ir rytą kai kur plikledis, rūkas. Vėjas silpnas. Temperatūra naktį nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, dieną 3–8 laipsniai šilumos.

Penktadienį lietaus nenumatoma. Vėjas pietryčių, naktį 5–10 m/s, dieną 8–13 m/s. Temperatūra naktį nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, dieną 9–14 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją