D. Makavičius pasakoja, kad vienos išvykos į gamtą metu aptiko vandenyje įšalusią lapę, kuri atrodė labai neįprastai: „Ėjome tokiomis vietomis, kur mažai žmonių lankosi, netoli Mažeikių miesto ribų, kai dėmesį patraukė neįprastas vaizdas.“

„Lapė atrodė tarsi būtų įšalusi gyva, net ausys buvo stačios lyg ji stovėtų ant kojų. Jei gyvūnas būna negyvas, ausys paprastai yra nulinkusios. Sunku pasakyti, kas tiksliai nutiko, gal lapė buvo sužeista ir sprukdama įkrito į tą balą ir gavo galą. Bet sunku patikėti, kad taip tikroviškai, natūraliai atrodo“, – sakė jis ir pridūrė, kad vanduo vėliau turėjo užšalti ir lapė tarsi įstrigo.

„Kad lapė būtų įbridusi gyva sveika ir kažkaip užšalusi nelabai tikėtina, nes tas ledukas toks plonas buvo šalnos.

Ji turėjo nugaišti labai staigia mirtimi. Tikėtina, kad niekas neatnešė. Neatrodo, kad lapė būtų serganti, kailis gražus, gyvūnas yra pačiam jėgų žydėjime. Nors negyvų gyvūnų yra tekę matyti, bet toks atvejis, kai taip įšalo lyg gyva, pirmas“, – kalbėjo jis.

Gamtininkas tikina, kad lapė vandenyje greičiausiai nėra ilgai, nes kailis atrodo tvarkingai. Aplink nebuvo matyti jokių grumtynių požymių, sako D. Makavičius. Sniego jau nebuvo, todėl pėdsakų taip pat nesimatė. Iš jų būtų buvę galima kažką daugiau pasakyti.

„Yra kartą žmogus atsiuntęs nuotrauką, kaip apleistame lauko šulinyje be dangčio buvo įkritusi lapė ir plėšrusis paukštis. Gal jie kovojo, įkrito ir nuskendo“, – prisiminė jis.

Lapė, sako gamtininkas, toje vietoje bus, kol ją aptiks krankliai ar kiti plėšrūnai. „Gamtoje niekas nepražūva“, – priduria jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją