Vietos prefektūros atstovai tvirtina, kad meška buvo rasta itin uolingoje vietovėje, o ant kūno ir letenų esantys nubrozdinimai „panašūs į kritimo padarinius“. Tiksliai žūties priežasčiai nustatyti bus atlikta teismo medicinos ekspertizė.
Lokys iš Slovėnijos Balu, specialiai atvežtas į Pirėnų kalnus

Prancūzijos Pirėnų kalnuose vietos lokių populiacija beveik išnyko praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje, todėl šalies valdžia ėmėsi priemonių meškoms gelbėti. 1996 m. iš Slovėnijos buvo atgabenti pirmieji trys rudieji lokiai, o dar 5 - įskaitant ir Balu - čia atsidūrė 2006 m. Gyvūno atvežimą tuomet parėmė prancūzų aktoriai Fanny Ardant ir Gerardas Depardieu.

„Tai labai liūdna žinia. Balu turėjo atlikti savo reprodukcinį vaidmenį - dabar tai sujauks visą lokių populiaciją“, - kalbėjo Pirėnų gamtos išsaugojimo asociacijos atstovas Alainas Reynesas, pridūręs, jog paskutinę vietinės kilmės lokio patelę medžiotojai nušovė 2004 m.
Lokys iš Slovėnijos Balu, specialiai atvežtas į Pirėnų kalnus

Šiuo metu Prancūzijos Pirėnuose priskaičiuojama iki 20-ties rudųjų lokių, tačiau po Balu žūties čia liko tik vienas vaisingas patinas Pirosas, kurio nuotykius GRYNAS.lt neseniai aprašė.

26-erių metų Pirosas yra beveik visų regione pastaraisiais metais gimusių lokių jauniklių tėtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)