Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) kovo 23 dieną gyventojus informavo, kad didžiulė stumbrų banda – apie 61 individą – juda nuo Kėdainių link Jonavos. Tuo metu ji buvo pastebėta prie Vandžiogalos. Panašu, kad ten gyvūnai dar buvo ir pirmadienį.

„Šiuo metu stumbrų banda stoviniuoja prie Vandžiogalos, ji fiksuota šalia vietinio keliuko. Netoliese yra didesni keliai, kuriais juda transportas, tad vairuotojai turi būt atidesni“, – buvo rašoma pranešime spaudai.

VSTT duomenimis, pernai gruodžio mėnesį ši stumbrų banda persikėlė per „Via Baltica“ kelią ir nuo tada po truputį juda link Jonavos.

Stumbrininkas Rytas Papšys pranešime spaudai sakė, kad pavasarį didelės bandos skyla į mažesnes. Gali būti, kad ir ši stumbrų sankaupa pasidalins. Praėjusiais metais iš šios Kėdainių bandos dalis stumbrų buvo perkelta į naują stumbryną Dzūkijos nacionaliniame parke.

Specialistai įspėja stumbrų nevaikyti ir negąsdinti. Toks elgesys gali būti prilyginamas žiauriam elgesiui su gyvūnais bei užtraukti baudą.

Stumbras yra įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą nuo 1969 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)