Vaida pasakoja labai supykusi, kai pamatė, kad išpuoselėta kiemo pievelė yra išdarkyta. Tuo metu kaip tik vyko namo remontas, kuriuo daugiausiai rūpinosi vyras, taigi ji pirmiausiai pamanė, kad čia jo darbas.

„Išbariau vyrą, ko jis išdarkė pievelę. Jis gynėsi nieko nedaręs ir klausė, ar tik ne pati ją ir išknisinėjau“, – pasakoja moteris.

Šeimyninį konfliktą dėl pievelės nutraukė netrukus pasirodęs tikrasis nusikaltėlis. Sutemus Vaida išėjo į kiemą ir kaip tik tada jį užtiko nusikaltimo vietoje. Tai buvo ne kas kitas, o ežiukas.

Gamtininkas Deividas Makavičius sako, kad ežiai tikrai taip elgiasi. Kaip tik dabar jiems reikia atgauti prarastą svorį po žiemos, taigi jie ieškosi maisto, o po velėna yra jų mėgiamų grambuolių ir sliekų.

Ežiukas

„Ežiai yra pabudę iš žiemos miego ir intensyviai maitinasi. Jie priskiriami vabzdžiaėdžiams gyvūnams, nors minta tikrai įvairiu maistu: gali suėsti ir varlę, ir pelę. Gali būti, kad dirvoje buvo gausu sliekų arba grambuolio lervų, kurios yra didelės, riebios, todėl yra geras maistas atstatyti kūno svoriui po žiemos“, – sako gamtininkas.

Anot jo, dėl pievelės daryti nieko nereikia, tai yra laikina. Ežys, gamtininko teigimu, pasimaitins ir eis ieškoti kitų vietų, kur yra jam tinkamų vabzdžių. Be to, greitai jam tinkamo maisto padaugės, taigi pievelės taps nebe tokia lankoma vieta. O štai išknista žolė, anot jo, greitai atsigaus, nes ežių padaroma žala nėra didelė.

Gamtininkas Deividas Makavičius

„Reikėtų pasidžiaugti, kad aplinkoje yra įsikūręs toks gyvūnas, kuris surenka žmogui dažnai nemalonius vabzdžius. Jei vienoje vietoje jis kažką rado, ten daugiau nebeieškos, o atšilus orams bandys rasti maisto kitur. Knisti pieveles nėra jų mėgiamas būdas ieškoti maisto, dažniausiai jie medžioja žemės paviršiuje“, – pridūrė D. Makavičius.

Anot jo, pieveles taip pat naktimis gali išknisti barsukai, tačiau taip dažniau nutinka sodybose, kurios yra negyvenamos ar lankomos tik vasarą. Žolėje vabzdžių ieško ir varniniai paukščiai, pavyzdžiui, kovai, kurie taip pat palieka šiokį tokį pėdsaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)