Arvydas pasakoja, kad „pinigų medis“ palyginti neseniai ėmė sparčiai stiebtis į viršų.

„Medeliui yra apie 20 metų, jį gavo mano amžinatilsį žmona, jis pas mus augo po truputį, lėtai, buvo nedidelis. Žmona jį prižiūrėjo, po jos mirties rūpinuosi aš. Staiga per paskutinius dvejus metus jis pradėjo labai augti ir vystytis. Vis perku naują parišimo stulpelį, kad jį pririšti, nes kitaip svyra.

Net ėjau kalbėtis su specialistais, galvojau, gal reikia jį persodinti, bet paaiškėjo, kad ne. Dabar jis išaugo nuo 30 cm aukščio iki kažkur metro. Vis kyla, ir kyla, jau nebegaliu jo aprėpti“, – pasakoja Arvydas.

Pašnekovo teigimu, žinovai jam patarė augalo nepersodinti, mat didesniame inde jis augtų į šaknis, o mažesniame – vystysis į viršų.

„Taip ir liko jis augti tame vazone, į kurį jį persodinau prieš trejus metus“, – priduria Arvydas.

Jis tikina, kad šiuo metu ant augalo yra net du žiedai: „Jis turi daug atšakų ir kai ėmė augti dar viena, maniau, bus nauja atšaka, bet paskui pamačiau, kad tai žiedas. Dabar šalia auga dar kitas žiedas. Kol kas jis dar yra apvalkale, bet greitai išsiskleis. Kiek žinau, tai labai retas atvejis.“

Zamiokulkas Arvydo Tuskenio nuotr.

Zamiokulko žiedai išties išskirtiniai ir yra kiek panašus į kukurūzo burbuolę.

Arvydas sako, kad zamiokulką laiko ant staliuko, prie lango. Laisto medelį nedaug, mat yra girdėjęs, kad jam drėgmė, kaip ir tiesioginė saulė, nepatinka.

„Laistau ne dažniau kaip kas 10-12 dienų. Vazoną pakeliu, įdedu į lėkštę, įdedu šiek tiek trąšų, skirtų lapiniams augalams, palaistau, jeigu išbėga vanduo per vazoną, aš jį išpilu, nusausinu dugną ir pastatau į sausą lėkštelę. Tai yra toks augalas, kuris geriau gyvens sausai, nei šlapiai.

Jis stovi prie lango, saulės gauna dienos metu, bet žinau, kad laikyti ant saulės negalima“, – pasakoja pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)