Klaipėdos aplinkosaugininkai per savaitę patikrino 83 žvejus ir nustatė 11 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų. Daugumai žvejų buvo skirti įspėjimai, o vienam asmeniui žvejojusiam gyva žuvele gresia bauda iki 300 eurų.

Medžioklės pažeidimai

Aplinkosaugininkai asmens sodyboje rado kilpas laukiniams gyvūnams gaudyti ir už tai jam gresia bauda iki 860 eurų.

Aptiktas kitas asmuo medžiojo su kilpomis ir buvo sugavęs stirną. Už neteisėtą medžioklę jam bus paskirta bauda iki 1700 eurų, teks atlyginti 1750 eurų žalą gyvūnijai.

Taip pat išaiškintas asmuo neteisėtai ir su nelegaliu šautuvu sumedžiojęs 2 lapes. Už tokius pažeidėjo veiksmus gresia bauda iki 1800 eurų ir teks atlyginti 350 eurų žalą laukinei gyvūnijai. Dėl nelegalaus šautuvo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Paimti 2 katinių šeimos žinduoliai

Be to šią savaitę inspektoriai pradėjo administracinį tyrimą dėl neteisėto laukinių gyvūnų laikymo. Iš asmens paimti 2 katinių šeimos žinduoliai. Šiuo metu vyksta tyrimas, bus nustatyta gyvūnų rūšis bei hibridizacijos laipsnis, tuomet pareigūnai galės imtis tolimesnių veiksmų.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)