Pėdsakus šalia savo namų aptiko Barčių kaimo gyventojas. Turintis nemažą medžiotojo stažą ir besidomintis gyvūnais vyras suprato, kad tai rudojo lokio pėdsakai ir pranešė parko direkcijai.

Meškos pėdsakai

Anot aplinkosaugininkų, į Lietuvą lokiai užklysta iš Latvijos ar Baltarusijos. Pernai gegužę rudasis lokys pastebėtas Trakų rajone.

Anksčiau lokiai gyveno ir Lietuvoje, bet didėjant gyventojų tankumui ir vystantis gyvulininkystei, lokius imta persekioti kaip plėšrūnus, darančius žalą naminiams gyvuliams. Tai viena iš priežasčių, dėl kurių jų ėmė mažėti. Be to, daug lokių išnaikinta dėl miškų kirtimo XVII–XVIII amžiais.

XIX amžiaus antroje pusėje lokių liko tik miškingose vietovėse. Lietuvos gamtininkas Tadas Ivanauskas nurodo, kad paskutinis lokys Lietuvoje nušautas 1883 metais Musteikos kaime, Varėnos rajone.

GRYNAS.lt pernai rašė, kad rudieji lokiai iš Lietuvos pasitraukę prieš daugiau nei 100 metų. Tačiau žmonės karts nuo karto miškuose vis dar pastebi didelę, į lokio leteną panašią įspaudą. Susidūrę su netikėtu radiniu gyventojai sutrinka ir svarsto – ar tai reiškia, jog į mūsų miškus sugrįžo meškos?

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)