Pastebėjęs tokius savo darbuotojų veiksmus Alytaus RAAD vadovas Stasys Vanagas, mėgino diktofoną iš J. Janonio paimti, po to kreipėsi Į Alytaus policiją.

Į policiją dėl fizinės jėgos panaudojimo kreipėsi ir J. Janonis, o Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinė sąjunga S. Vanagą apskundė Aplinkos ministerijai.

Tačiau Aplinkos ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Brigita Stankevičiūtė teigė, kad tyrimo metu nepasitvirtino teiginiai, kad prieš J. Janonį buvo naudota fizinė jėga paimant iš jo asmeninį diktofoną.

Anot jos, Alytaus policijoje priimti nutarimai atsisakyti pradėti ikiteisminius tyrimus, nesant nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių dėl Alytaus RAAD Alytaus agentūros vedėjo pavaduotojo J. Janonio pareiškimo. Alytaus policija nurodė, kad paimant diktofoną smurtinio pobūdžio veiksmų J. Janonio atžvilgiu nebuvo naudojama.

Aplinkos ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja pažymėjo, kad Alytaus RAAD Alytaus agentūros vedėjo pavaduotojui J. Janoniui ir Alytaus agentūros vyriausiajam specialistui S. Gudzinevičiui pradėtos tarnybinių nusižengimų tyrimo procedūros dėl to, kad jie savavališkai įrašinėjo Alytaus RAAD vadovų ir valstybės tarnautojų pokalbius (įskaitant ir privačius pokalbius) be šių pareigūnų žinios ir be jų sutikimo.