Iš krovos kompanijos sklindančios balkšvos dulkės vakar rytą nuklojo Smiltynės perkėlos įmonės teritoriją. Įtariama, kad dulkių debesis sklido iš bendrovės "Bega" teritorijos.

"Viskas prasidėjo dar trečiadienio vakarą. Tačiau kitos dienos rytą jau nebegalėjome tverti. Mašinos baltos nuo dulkių, išėjus į lauką nėra kuo kvėpuoti. Vyrai ketino keltą dažyti, o jis visas baltas", – dienraščiui "Klaipėda" guodėsi Smiltynės perkėlos darbuotojos.

Balkšvos dulkės pasklido pakraunant prie krantinės prišvartuotą su Maltos vėliava plaukiojantį laivą "Wilson Stadt".

Į įvykio vietą iškviesti aplinkosaugininkai apžiūrėjo laivų pirsą. Tačiau teigiama, kad technologinių krovos darbų pažeidimų nebuvo užfiksuota.

"Į laivą buvo kraunamos azoto trąšos. Kol kas neradome jokių avarijos požymių. Apžiūrėsime ir kaimyninių įmonių teritorijas", – aiškino Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros specialistas Robertas Prišmantas.

Įmonės "Bega" atstovas spaudai Gediminas Gudavičius sakė, kad į laivą trąšos buvo kraunamos specialia žarna.

"Tokie darbai vykdomi nuolat. Jokių gedimų technologiniame procese nebuvo. Jei vėjas ir pakėlė dulkių debesį, jis tikrai nepasiekė aplinkinių teritorijų, juk yra numatytos sanitarinės zonos", – aiškino G.Gudavičius.

Panašus incidentas buvo užfiksuotas prieš porą metų. Tą kartą Smiltynės perkėlos keltus nuklojo vėjo gūsių atneštų maisto papildų debesis.