Pasak aplinkos apsaugos departamento Šiaulių miesto agentūros vedėjo Alvydo Kairio kasdien į sodus besikraustančių gyventi vis daugiau, tuo tarpu įsirengiančių tinkamus nuotėkų neutralizavimo įrengimus- vos vienas kitas. A. Kairys pyko: "kas gražiau pareklamuoja, to įrengimus ir pasistato. O reikia sertifikuotų". Aplinkosaugininkas sugalvojo išeitį- pareiškė savivaldybei, kad ji soduose gyvenantiems žmonėms nurodytų įsirengti gerus nuotėkų valymo įrengimus.

Pasak aplinkosaugininko, savivaldybė turėtų surašyti, kaip sodininkas turi įsirengti nuotėkų talpyklas ir kokias. Esą, dabartinė situacija nekelia pasitikėjimo.

Savivaldybės administracijos direktorius neslėpė, kad aplinkosaugininko pasiūlymas – užsiimti tiesioginiu aplinkos apsaugos agentūros darbu, šokiravo.

Čia pat aplinkosaugininkas dalijo ir kitokius patarimus- esą jeigu sode žmogus tik lankosi, jo namo eksploatacijai turi būti keliami mažesni reikalavimai, jeigu gyvena nuolat - didesni. Į klausimą "kas ką sugaudys ir įvertins?" aplinkosaugininkas atsakė: "pagal tai, kaip matosi, gyvena ar ne".

Miesto administracijos direktorius sako, kad bendram tikslui – saugoti gamtą, su agentūra nuolat vienijamasi, todėl agentūros akibrokštas- pasiūlymas sodininkus užpulti komisijoms ir užversti naujais reikalavimais – nuteikė keistai. Juo labiau, kad įstatyminė tvarka kaip tik švelninama, o netolimoje ateityje- planai soduose įrenti centralizuotą vandens tiekimą ir nuotėkų šalinimą.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją