Registracija atsieis 45 dolerius. Šuns šeimininkai taip pat privalės sterilizuoti savo augintinius.

Svarbiausia, kad šunų savininkai, auginantys daugiau nei vieną keturkojį, privalės pasilikti tik vieną iš jų, o kitus atiduoti kitai šeimai ar prieglaudai. Jeigu nutiktų taip, kad kalė atsivestų šuniukų, juos išdalinti kitiems reikėtų iki sueis treji metai.

Šanchajaus valdžia ėmėsi vieno šuns politikos svarstymų, nes esą mieste, kuris yra tankiausiai apgyvendintas miestas visoje šalyje, nėra pakankamai šunų vedžiojimo vietų. Skaičiuojama, kad Šanchajuje gyvena apie 20 mln. žmonių ir laikoma per 800 tūkst. šunų. Taip pat pastebėta, kad auga problemos, susijusios su netinkamu šunų elgesiu viešose vietose: skelbiama, kad 2009-aisiais šunys sužalojo 140 tūkst. žmonių.

Vieno šuns politika, be abejo, kelia daug diskusijų. Šunų savininkai teigia, kad galima būtų išvengti tokio, jų nuomone, kraštutinumo kaip vieno šuns politika – esą yra kitų priemonių pažaboti šunų savininkus, kurie neužtikrina tvarkos viešose vietose. Pavyzdžiui, būtų galima užsiimti edukacija.

Kitus jaudina klausimas, kas bus daroma su naujagimiais šuniukais. „Jeigu nebus įmanoma rasti šeimos, kuri priimtų keturkojį, jeigu visos prieglaudos bus perpildytos – koks tuomet bus šunyčių likimas?“ – retoriškai klausė vienas šunų savininkas.