Konteineryje - gyvulių dvėseliena

Antradienio rytą Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Rokiškio rajono agentūros vyriausiajai specialistei Danutei Baronienei ir Rokiškio valstybinės maisto bei veterinarijos tarnybos viršininkui Antanui Redeckui paskambinęs anonimas pranešė apie Donelaičio g. 16 paliktą konteinerį su smarvę skleidžiančia gyvūnų dvėselėna.
Citata
Veterinarams šios bendrovės atstovas aiškino, jog sugedo jo automobilis, taigi konteinerį buvo priverstas trumpam palikti Rokiškyje, o dabar nuveš iki galutinio tikslo.

Į anonimo nurodytą vietą atvykę pareigūnai apžiūrėjo konteinerį ir išsiaiškino, jog jame - Rokiškio rajonui nebūdingų juodmargių karvių bei veršelių maita, pro šiek tiek pravirą konteinerio dangtį buvo matyti ir neišsivysčiusių paršelių embrionai.

„Kas ir kokiu tikslu šioje vietoje galėjo palikti tokį krovinį - aiškinamasi“ , - sakė D. Baronienė ir atkreipė dėmesį į ant konteinerio esantį užrašą latvių kalba - pirmos kategorijos atliekoms, t. y. kritusių gyvūnų dvėselienos gabenimui į utilizacijos vietą.

Dvokiantis krovinys netruko „išgaruoti“

Ant kojų sukeltiems aplinkosaugininkams ir kitoms atsakingoms tarnyboms išsiskirsčius aiškintis susiklosčiusios situacijos, netrukus buvo sulaukta žinių apie netoliese besisukiojantį krovininį automobilį, su specialia konteinerių pakrovimo sistema.

Į įvykio vietą vykstant leidinio „Gimtasis Rokiškis“ reporteriui, šis automobilis jau buvo pasikrovęs konteinerį su gyvulių dvėseliena ir dardėjo tolyn iš minimos vietos.

Rokiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Vytautas Puidokas antradienio vakarą GRYNAS.lt žurnalistams teigė, jog konteinerį išsivežė ta pati įmonė, kuri jį Rokiškyje ir buvo pasidėjusi.

Tai - Rietavo veterinarinės sanitarijos įmonei priklausanti Latvijoje registruota bendrovė.

Veterinarams šios bendrovės atstovas aiškino, jog sugedo jo automobilis, taigi konteinerį buvo priverstas trumpam palikti Rokiškyje, o dabar nuveš iki galutinio tikslo.

V. Puidokas abejojo, kiek truko šis „trumpai“. Jo teigimu, įvykį toliau tirs policijos pareigūnai, nes tokiais veiksmais padarytas pažeidimas.