Prancūzijos ekologijos ministrė Delfina Bato, kuri nutraukė oficialų vizitą Berlyne, kad asmeniškai kontroliuotų nuotėkio likvidavimo operaciją, aplankiusi gamyklą pakartojo, kad merkaptano dujos pavojaus žmonių sveikatai nekelia, ir pridūrė, kad avarijos likvidavimo operacija gali trukti keletą dienų.

„Geriau skirti jai daugiau laiko nei rizikuoti“, – sakė D. Bato.

Tuo tarpu tūkstančiai žmonių iš Paryžius ir Londono, esančių išties toli nuo gamyklos, skundžiasi šleikštuliu ir galvos skausmu.

Dujų nuotėkis užfiksuotas pirmadienį Prancūzijoje veikiančioje JAV chemikalų gamintojos „Lubrizol“ antrinėje įmonėje šalia Normandijos miesto Ruano. Apie nuotėkio priežastis kol kas neskelbiama, gamykla uždaryta. D. Bato patikino, kad valdžia ištirs incidento priežastis ir nustatys, ar kompanija turės prisiimti atsakomybę už nuotėkį.

Tuo tarpu Prancūzijos futbolo taurės varžybos tarp klubų „Rouen 1899“ ir Marselio „Olympique“ antradienį vakare buvo atidėtos, pasak BBC, dėl „tvyrančios smarvės“.

Vienas iš Ruano gyventojų interviu „Reuters“ sakė, kad dvokas „persmelkęs“ visą jo namą. „Mums nepavyksta niekaip jo išvėdinti. Dvokas nuolat tvyro kambaryje, tai nepakeliama“, – skundėsi jis.

Kaip pranešė britų sveikatos apsaugos agentūra, „dvokas, panašus į supuvusių kiaušinių skleidžiamą kvapą“, jaučiamas daugiausia Kento, Rytų ir Vakarų Sasekso grafystėse, kai kurios Surėjaus grafystės dalyse. Tarnyba patikino, kad „nemalonus kvapas, kybantis virš Pietų Anglijos, nekelia jokio pavojaus visuomenės sveikatai“, tačiau Pietų Kento nepaprastųjų situacijų tarnybos valdininkai patarė gyventojams laikyti duris ir langus uždarytus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)