Organizacija nurodo, kad gyvūnų gyvybė ir gerovė svarbesnės už sėkmingą prekybą. PPO apeliacinė komisija pareiškė, kad 2010 metais priėmęs atitinkamas nuostatas dėl ruonių Briuselis jokių tarptautinės prekybos taisyklių nepažeidė. Apie tai praneša "EUbusiness".

Niekad anksčiau tarptautinė organizacija taip griežtai už gyvūnų gynybą nepasisakė, todėl analitikai mano, kad toks nutarimas turės daug įtakos ir išreikš PPO požiūrį ateityje.

Norvegija ir Kanada nurodo, kad ruonių medžioklė niekuo nesiskiria nuo komercinės elnių medžioklės, kuri ES - normalus reiškinys. Be to, šalys teigia, kad įvedus importo draudimą pragyvenimo šaltinio vien Kanadoje netektų daugiau kaip 6 tūkst. medžiotojų. Pats Briuselis teigia, kad pareigūnams daugiausiai nerimo kelia pats ruonių medžioklės būdas ir jo žiaurumas - naudojama speciali medinė kuoka su metaliniu spygliu - ja ruoniai apsvaiginami prieš nužudant.

"Apeliacinė komisija nurodo, kad ES nuostatos dėl ruonių yra būtinos ir turi ginti visuomenės moralę bei neigiamą požiūrį į reiškinį", - teigia PPO oficialiame ketvirtadienį paskelbtame dokumente.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)