Uostamiesčio gyventojų akis jau džiugina pirmieji pavasariniai žiedai – prieš savaitgalį našlaitėmis apsodinti įvairiose miesto vietose įkurdinti 64 stacionarūs vazonai.

Tokiomis pat gėlėmis iki šios savaitės pabaigos tikimasi papuošti ir rekonstruotą laivelį Atgimimo aikštėje.

Tačiau, kaip pripažino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, pavasariniuose gėlynuose šiemet bus daugiau tulpių nei našlaičių.

Specialistė vylėsi, jog miestiečiai netruks pastebėti Herkaus Manto gatvėje, šalia buvusio "Vaivos" kino teatro, du tulpynus.

"Šioje vietoje – šalia vyninės ir kavinukės – yra du nemaži plotai, kuriuose tik vasarą sodindavome gėles. Bet kad ir kaip gaila būtų pinigų, iki birželio ta pilka vėjų pustoma žemė atrodo nekaip. Tad šiam pavasariui čia pasodinome tulpių", – komentavo I.Šakalienė.

Pašnekovės žodžiais, šiemet miestą papuoš ir du nauji rožynai. Vienas jų suformuotas žiede ties Senąja turgaviete, kitas – prie J.Karoso muzikos mokyklos. I.Šakalienė priminė, jog pastarojoje vietoje kadaise taip pat buvo rožynas, tačiau ilgainiui jis sumenko, apnyko.

"Rožes specialiai sodinome rudenį, kad jog galėtų išžiemoti ir prigyti. Taigi šią vasarą turėtume sulaukti ir žiedų, – komentavo valdininkė. – Tikimės, kad prie Senojo turgaus gėles bus sudėtinga išvogti, ilgapirščiams tokioje vietoje bus ne taip paprasta nusibrauti į gėlyno vidurį. Pakraščiais žiedas bus apsodintas tulpėmis, o vasarai – kitomis gėlėmis, tad tikrai turėtų neblogai atrodyti."

Naujų gėlių – keletas rododendrų krūmų – atsirado ir pačiame miesto centre, šalia Biržos tilto. Kaip ir rožės, jie buvo pasodinti dar rudenį ir puikiai prigijo.

"Šioje vietoje buvo iškirsti beverčiai augalai. Suprantu, kad kai kuriems žmonėms gal kitaip atrodo, kad jie viską supranta, bet manau, kad tokius dalykus turi spręsti specialistai", – komentavo pašnekovė.

Kaip ir pernai, šiemet Klaipėdos gėlynams skirta apie 190 tūkst. litų.

"Vasaros planų kol kas negaliu atskleisti, nes dar galutinai neapsisprendėme, kur kokias gėles sodinsime, ar jas derinsime pagal spalvinę išraišką. Visada norisi kažko naujo, tačiau žiūrėsime, ką mums galės pasiūlyti rangovai, ar sugebėsime išsiversti turimais pinigais", – aiškino specialistė.