„Kai kurie pastebėjo ir nusistebėjo kaip čia dabar yra, kad Neries upės vandens lygis staiga pakilo ir net apsėmė krantines. Juk buvo sausa, o sniegas jau seniai ištirpo“, – rašo „Meteo.lt“

Specialistų teigimu, prie Neries esančios vandens matavimo stotelės duomenys rodo, kad vandens lygis per savaitę pakilo maždaug 70 cm. Aiškinama, kad taip nutiko dėl praslinkusios audros.

„Kaltininkas – prieš savaitę (naktį iš balandžio 2 į 3 d.) netoli Lietuvos, Baltarusijos vakarinėje pusėje, praslinkusi vasariško tipo audra su intensyviomis liūtimis. Tuomet, jei dar pamenate, žaibavimas matėsi net ir iš sostinės.

Dalyje kaimyninės šalies vietovių iškrito virš mėnesio normos. Daug kritulių tada sulaukė ir mūsų šiaurės rytiniai rajonai. Na, o kadangi augalija dar nesuvešėjus, didelė dalis vandens tiesiog nutekėjo į upelius. Jie pamažu atnešė vandenį į Nerį, o šioje palaipsniui ėmė kilti vandens lygis“, – aiškino „Meteo.lt“.

Anot jų, mažesnėse Rytų Lietuvos upėse vandens lygis jau nukritęs, Neryje ties Vilniumi ir Buivydžiais trečiadienio ryte jis ėmė pamažu nusistovėti.