Klaipėdos savivaldybės valdininkai pradėjo rengti reidus ir tikrinti, ar lapai ir šakos nėra metami į komunalinių atliekų konteinerius. Anksčiau už tai pažeidėjus tik įspėdavę, dabar žada skirti ir baudas.

Mesti žaliųjų atliekų – lapų, šakų – į komunalinių atliekų konteinerius negalima. Juos reikėtų sudėti į maišus ir palikti šalia konteinerių arba užsakyti specialius konteinerius žaliosioms atliekoms. Už tai mokėti papildomai nereikia, tačiau rūšiuoti žaliąsias atliekas imasi dar toli gražu ne visi.

Per pirmąjį reidą Klaipėdos savivaldybės valdininkai užfiksavo 7 grubius tokių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus. Lapų buvo rasta vieno banko, dviejų namų valdų ir keturių vaikų darželių konteineriuose.

Pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą už šį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.

Savivaldybės aplinkosaugininkai sako, kad reidai Klaipėdoje tęsis visą lapkričio mėnesį – bus tikrinami ne tik prie įstaigų, bet prie individualių namų esantys konteineriai. Pastarųjų savininkai Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre gali pasiimti nemokamai dalijamas kompostines. Jų dar yra likę apie pusę tūkstančio.