Sosnovskio barščių aptikta miško pakraščiuose, Klaipėdos poilsio parke, taip pat netoli Klaipėdos botanikos parko bei Baltikalnio ir Lydeikio gatvėse. Piktžolės buvo išpjautos, o šaknys sukapotos. Kad ateityje jos neįsišaknytų iš naujo, jų augimo vietos išpurkštos specialiu šiuos augalus naikinančiu skysčiu.

"Anksčiau šių piktžolių nepastebėdavome, tad vos tik jų aptikę suskubome naikinti. Šios piktžolės labai greitai dauginasi, tad apleidus gali užimti milžiniškus plotus", – teigė uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamento vyriausioji specialistė Violeta Gutauskienė.

Pasak jos, šios piktžolės itin panašios į žydinčius krapus – nepražydę jų žiedai būna gelsvai žalios, o žydintys – baltos spalvos.

Nenaikinami jie gali išaugti iki 3–5 m. aukščio, stiebo skersmuo gali siekti iki 12 cm, o žiedynas – iki 0,5 m. Specialistė pabrėžė, jog 2001-aisiais šalyje Sosnovskio barščiai buvo įtraukti į itin nuodingų augalų sąrašą.

"Šios piktžolės labai pavojingos žmonėms, gali sukelti stiprius odos nudegimus, kuriuos vėliau tenka itin ilgai gydyti. Į akis patekę nuodai gali sukelti taip pat rimtų pasekmių, tad geriau Sosnovskio barščių neliesti", – paaiškino specialistė.

Specialistai ragina visus miestiečius, pastebėjusius į Sosnovskio barščius panašių augalų, nedelsiant apie tai pranešti savivaldybei.