Lapkričio 5 d. baigtas įgyvendinti projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kazlų Rūdoje“.

Šio projekto pagrindinis tikslas – sudaryti palankias sąlygas geriamo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumui didinti ir kokybei gerinti Kazlų Rūdoje bei apsaugoti aplinką nuo išleidžiamų nuotekų žalingo poveikio. Taip pat juo siekiama, jog gyventojams būtų tiekiamas kokybiškas ir sveikatos reikalavimus atitinkantis vanduo.

Įgyvendinant projektą sėkmingai įvykdytos dvi rangos sutartys: „Kazlų Rūdos nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcija“ ir „Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų išplėtimas Kazlų Rūdoje“.

Atlikus Kazlų Rūdos nuotekų valymo įrenginių rekonstrukcijos darbus ir įdiegus biologinį azoto ir fosforo šalinimo mechanizmą, nuotekos išvalomos iki numatytų LR ir ES reikalavimų. Todėl sumažinta tarša, patenkanti į Nemuno vidurupio baseino hidrologinį upių tinklą su buitinėmis ir pramoninėmis nuotekomis iš šio baseino gyvenviečių. Taip pat sumažinta tarša, tenkanti Jūrės upeliui. Atsižvelgiant į tai, mažės dirvožemio ir gruntinio vandens bei požeminių vandens išteklių tarša rizikos teritorijoje.

Užbaigus statybos darbus pagal sutartį „Vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų išplėtimas Kazlų Rūdoje“, suteikta galimybė 360 gyventojams prisijungti prie naujų vandentiekio tinklų ir 450 gyventojams prie naujų nuotekų tinklų. Šiuo metu suteikta galimybe prisijungti prie vandentiekio tinklų jau pasinaudojo 116 gyventojų, prie nuotekų tinklų – 361 gyventojas. Iš viso Kazlų Rūdoje nutiesta 5,74 km vandentiekio tinklų ir 6,82 km nuotekų tinklų. Gyventojai ir toliau kviečiami aktyviai domėtis ir jungtis prie naujai nutiestų tinklų.

Projektas bendrai finansuotas ES struktūrinių fondų, valstybės biudžeto ir projekto vykdytojo Kazlų Rūdos savivaldybės administracijos lėšomis.