Į šią akciją buvo kviečiami aplinkos apsaugos darbuotojai, žvejai, medžiotojai ir visi gamtos mylėtojai.

Susirinko kilniam tikslui

Praėjusiais metais Panevėžio „Ekrano“ užtvanka patyrė katastrofą – lūžo užtvankos šliužas ir su laiku dugne buvo įmanoma įžvelgti daugybę gulinčių padangų, kurias reikėjo pašalinti.

Kaip naujienų portalui JP teigė Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Taučikienė, atsinaujinus dviračių takui ir pakrantei, privalėjo sutvarkyti ir upės dugną.

„Pernai, po Nevėžio upės užtvankos avarijos, nuplovėme dumblą ir pastebėjome, kad ten guli daug padangų. Jų – apie 120 vienetų. Tvarkoma atkarpa siekė tik 800 m. O, kadangi dviračių takas ir pakrantės buvo sutvarkytos, iškirsti seni medžiai, tai viskas jau buvo tinkama tvarkymui. Todėl sugalvojome, kad reikia organizuoti šią gražią akciją, traukiant padangas iš upės dugno. Teko ištraukti ir papildomų šiukšlių, kurias atradome tvarkydami“, – aiškino R. Taučikienė.

Planuoja švaros akcijas ir kitąmet

Pasak Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiosios specialistės R. Taučikienės, ši akcija nebuvo pirma ir nebus paskutinė – ateityje planuoja organizuoti ir jungtis į „River Clean-Up“ akciją.

„Kasmet gegužės pabaigoje vyksta akcija „River Clean-Up“, kai yra valomos upių pakrantės, upių vagos. Ši akcija Panevėžyje vyko jau 4 kartą, todėl planuojame jungtis į ją ir kitąmet“, – teigė R. Taučikienė.