Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę skundą, skubiai nuvyko į mišką, kuriame rado neteisėtai išmestas atliekas. Tarp šiukšlių aplinkosaugininkai aptiko ir prekių važtaraščius.

Tai padėjo aplinkosaugininkams atliekant tyrimą, nustatyti pažeidimą padariusius asmenis. Asmenį, kuriam priklausė atliekos ir asmenį, kuriam jos buvo perduotos. Pažeidėjai patraukti administracinėn atsakomybėn, vienas iš jų – už miško teršimą atliekomis, kitas už atliekų atidavimą ne atliekų tvarkytojui.

Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai prašo gyventojų atliekas perduoti tik atliekų tvarkytojams, turintiems teisę tvarkyti atliekas.

„Atiduodant atliekas nepamirškite paprašyti, kad atliekų tvarkytojai pateiktų dokumentus – sąskaitas faktūras, lydraščius ir kt. Iš anksto pasidomėkite kam atiduodat atliekas, nes perdavus jas neteisėtai dirbantiems atliekų tvarkytojams, jums gresia administracinė atsakomybė“, – teigia Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Žydrė Majauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)