Penktadienį gauti tyrimo rezultatai rodo net mažesnę amonio azoto koncentraciją už tą, kuri nustatyta po praėjusią savaitę įvykusio sprogimo Gardino azoto gamykloje. Bendro azoto (Nb) tyrimų rezultatai bus gauti artimiausiu metu.

Alytaus aplinkosaugininkai teigia, kad Nemuno vandens fizikiniai rodikliai (temperatūra, Ph, ištirpęs deguonis, savitas elektrinis laidumas) nepakitę, nenustatyta žuvų kritimo atvejų, todėl kol kas nėra pagrindo įtarti, kad dėl galimo incidento kaimyninėje šalyje tarša išplito į Lietuvos teritoriją.

Dzūkijos oro kokybės tyrimų (OKT), esančioje už 55 km nuo Gardino, nepertraukiamai automatiniais prietaisais matuojama azoto oksidų (NO2, NO, NOx), sieros dioksido (SO2) ir ozono (O3) koncentracija aplinkos ore. Š. m. birželio 16-17 d. užfiksuota azoto dioksido koncentracija sudaro tik 2 procentus nuo šio teršalo vertinimui nustatytos ribinės vertės. Ozono koncentracija taip pat įprasta vasaros laikotarpiui. Sieros dioksido koncentracija ženkliai mažesnė už nustatytą ribinę vertę.

Oficialių duomenų apie galimą dar vieną avariją Gardino įmonėje „Grodno Azot“ Aplinkos ministerija negavo. Užfiksuota labai nedidelė aplinkos oro teršalų koncentracija rodo, kad, jeigu avarija įvyko ir teršalai pasklido iš avarijos vietos, tai kol kas neturi didesnės įtakos oro užterštumui mūsų šalyje.