„Iš žemių teka didelis vandens kiekis, bet neaišku, iš kur ir kaip jis atsirado. Projektuotojai formuoja užduotį, kaip tą šlaitą sutvarkyti“, - taip Žaliojoje gatvėje susidariusią situaciją, kai pirmadienį ant pėsčiųjų ir dviračių tako nuslydo dalis šlaito, komentavo darbus atlikusios įmonės „Kaminta“ statybos direktorius Mangirdas Bigenis.

Antradienį minėtoje vietoje šlaitu ir toliau tekėjo stipri vandens srovė. Anot M. Bigenio, pirmiausia reikia surasti priežastį, iš kur tas vanduo sunkiasi. „Gal kažkur vamzdis trūko, gal yra kita priežastis, bet vanduo bėga kaip iš krano“, - kalbėjo M. Bigenis.

Jo teigimu, jeigu vandens nebūtų, šlaitą atstačius jis tikrai laikytųsi, tačiau dabar būtina ieškoti kito sprendimo.

Paklaustas, kaip greitai bus išspręsta iškilusi problema – atstatytas ir sutvirtintas šlaitas – M. Bigenis teigė, kad viskas priklausys nuo to, kaip greitai projektuotojai pateiks galimą sprendimą. „Dabar ten niekas neturėtų nukristi, sušalo, laikysis“, - sakė jis.

Savo nuomonę, dėl ko įvyko nelaimė, turėjo ir pro šalį ėjusios garbaus amžiaus moterys. Jos teigė manančios, kad vandenį į šlaitą leidžia ant pylimo gyvenantys žmonės, esą ir soduose daugelis žmonių taip daro.

Kokia tikroji vandens tekėjimo priežastis Žaliojoje gatvėje, paaiškės, kai „Kaminta“ pradės šlaito atstatymo darbus.