Lietuvoje jau pradėta deginti žolė. Šioje srityje, kaip ir kiekvienais metais, aktyviausi Vilniaus apskrities gyventojai, rašo "Vilniaus diena".

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus specialisto Gintauto Druktenio, vien trečiadienį Lietuvoje atvirose teritorijose kilo 17 gaisrų, per kuriuos išdegė beveik 78,5 hektarai žolės, 7 gaisrai kilo Vilniaus apskrityje, per juos išdegė 75 hektarai žolės.

Dar blogesnė situacija buvo registruota pirmadienį, kai Vilniaus apskrities ugniagesiams gesinti degančios žolės teko vykti net 17 kartų (tą dieną visoje Lietuvoje kilo 29 tokie gaisrai), per juos išdegė daugiau nei 50 hektarų sausos žolės.

G.Druktenio teigimu, kol kas didelių gaisrų nebuvo, bene didžiausias registruotas sekmadienio pavakarę Vilniuje, Rokantiškių gatvėje. Čia išdegė 30 hektarų žolės, dėl didelio vėjo pavojus grėsė ir šešiems pastatams. Juos ugniagesiams pavyko išsaugoti.

"Kol kas žolės gaisrams orai netinkami, nes yra drėgna, tačiau kai atšils, tada prasidės", - teigė ugniagesių atstovas.

Pasak G.Druktenio, pavasarinis žolės deginimas kasmet yra nemažas galvos skausmas Vilniaus apskrities ugniagesiams, kiekvienais metais čia registruojama daugiausia gaisrų atvirose teritorijose, išdegę plotai taip pat būna didžiausi.

"Priežastis labai paprasta. Vilniaus apskrityje yra daug niekieno žemių arba žmonės jas yra nusipirkę, tačiau nedirba, bet ir neparduoda. Gal laukia geresnių laikų, kai žemė pabrangs. Plotai dirvonuoja, užtenka vieno degtuko, kad gaisras įsipliekstų ir išdegtų keli hektarai", - kalbėjo ugniagesių atstovas.