Dėl kieto vandens aplink vonios čiaupus ir stiklines dušo duris gali atsirasti vandens dėmių. Tai ne tik negražu, bet, jei laikui bėgant susikaupia kietame vandenyje esantys mineralai, o dėl to ant stiklo plokštės gali atsirasti įbrėžimų.

Galbūt bandėte pašalinti nešvarumus chemine priemone, tačiau ir natūralių būdų, kaip kovoti su kalkių dėmėmis jūsų vonios kambaryje.

Vienas iš valymo tirpalų, kurį verta apsvarstyti norint atnaujinti vonios kambarį, yra natūralus distiliuotas baltasis actas ir citrina, rašo portalas „Express.co.uk“.

Distiliuotame baltajame acte ir citrinų sultyse yra rūgščių, kurios padės suardyti kietame vandenyje esančių mineralų jungtis su stiklo paviršiumi.

Jums reikės:

  • Distiliuoto baltojo acto;
  • Distiliuoto vandens (tiks ir paprastas, jei distiliuoto neturite)
  • Citrinos;
  • Mikropluošto šluostės;
  • Šluostytuvo.

Kaip valyti stiklines dušo duris

Pirmiausia, sumaišykite vieną dalį distiliuoto baltojo acto arba citrinos sulčių su viena dalimi vandens. Antra, stiklo plokštės apačioje padėkite seną rankšluostį, kad valant būtų galima sulaikyti lašus. Trečia, pradėdami nuo stiklinių dušo durų viršaus, purkškite mišinį ant viso paviršiaus, kol išplausite visas stiklo plokštės dalis.

Palikite tirpalą ant stiklinių dušo durų bent pusvalandį, tada mikropluošto šluoste lengvai nuvalykite nuosėdas.

Sukamaisiais judesiais pašalinkite muilo apnašas, dažnai skalaukite šluostę, kad galėtumėte greitai nuvalyti kieto vandens žymes.

Nors actas nėra toksiškas, dėvėkite gumines pirštines, kad apsaugotumėte rankas, ir akių apsaugos priemones, kad išvengtumėte purslų į akis.

Kai kieto vandens dėmės nuo stiklinių dušo durų bus pašalintos, nuplaukite vietą švariu vandeniu – ir nebijokite, tai nepanaikins viso jūsų sunkaus darbo.

Švarus dušo kabinos stiklas

Stipresnėms dėmėms valyti galite pasigaminti švelnią abrazyvinę valomąją pastą iš trijų dalių valgomosios sodos ir vienos dalies vandens.

Sodos pasta turėtų būti naudojama po to, kai acto ir citrinų mišinys 30 minučių nusėda ant dušo stiklo durų.

Be to, sodos pastą reikėtų palikti 10 minučių, kad ji veiktų geriau, ir tik tada vėl apipurkšti acto tirpalu, nuplauti vandeniu ir nusausinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją