Ši Vilniaus vieta išties labai svarbi. Tai viena iš centrinių sostinės zonų, jungianti Konstitucijos prospektą su Šnipiškių mikrorajonu. Pastarajame intensyviai tebevyksta daugiabučių namų statybos. Pastaraisiais metais atsinaujino ir Konstitucijos prospektas. Jame išdygo ne vienas gatvę puošiantis modernus, stiklinis pastatas, planuojamas dar vienas įspūdingas verslo centras „Flow“. Tačiau čia vis dar yra ir pastatų, kurie mena senuosius Vilniaus laikus. Vienas tokių – medinukas, esantis tarp Konstitucijos prospekto ir Lvivo gatvės. Šalia jo, tiesa, atsiradęs šviesoforas, kuris teksto rašymo dieną dar buvo išjungtas, ir nebaigta tiesti gatvė. Būtent tai „Delfi būstas“ skaitytojui Raimundui sukėlė klausimų. Jis savo laiške teiraujasi, ar planuojama baigti šios vietos rekonstrukciją, o gal jai priešinasi minėto medinuko savininkai?

„Ar Vilniuje bus dar vieną gatvė „į niekur“?“ – klausia skaitytojas.

„Delfi būstas“ šiuos klausimus uždavė Vilniaus miesto savivaldybei. Ši pateikė oficialų atsakymą. Pasirodo, šioje vietoje išties turėtų atsirasti gatvė. Tuomet ir šviesoforai čia atliks savo funkciją.

„Informuojama, kad šviesoforais reguliuojama Lvivo - Kernavės g. sankryža buvo įrengta kartu su Kernavės g. projektu ES lėšomis, daugiau: https://vilnius.lt/lt/2020/08/12/snipiskiu-kernaves-gatve-bus-saugesne-ir-modernesne-netrukus-prasides-darbai/

Pažymime, kad projekte buvo numatyta sankryža su perspektyviniu Kernavės g. tęsiniu iki Konstitucijos pr. – numatyta eismo juosta į kairę. Kol kas ši eismo juosta yra naudojama patekimui į šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir kol šios eismo jungties dar nėra, kol dar eismas naujoje sankryžoje yra neintensyvus, tol šviesoforai yra laikinai išjungti. Šiuo metu vertinamas poreikis šios jungties statymui. Pažymime, kad visi darbai sankryžoje buvo atlikti tinkamai, o šviesoforai buvo išbandyti ir sukalibruoti 2022 m. kovo 2-10 dienomis“, – teigiama atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją